Ekleri za krštenje

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
1083
Ekleri za krštenje5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
20
"Ekleri za krštenje da, zato što je ovaj kolač idealan za taj slatki događaj."

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja
  • ulje - 1 - 2 šolje
  • brašno - 1 šolja
  • so - 1/2 kašičice
  • jaja - 4 koamada
  • za krem
  • skrob od vanile - 60 g
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 10 supenih kašika
  • maslac - 50 g
  • esencija vanile
  • za dekoraciju
  • čokoladna glazura
  • čokoladne loptice
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

U maloj šerpi pomešajte ulje, vodu i so. Kad provri postepeno dodajte brašno dok smesa ne počne da se odlepljuje od ivica.

Ostavite da se ohladi i nakon toga dodajte jedno po jedno jaje, u među vremenu mešajte priliom svakog dodavanja.

Oblikujte eklere špricem ili kašikom, pokvašenom vodom. Stavite na papir za pečenje i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Ne otvarajte rernu za vreme pečenja. Nakon što se ispeku, otvorite malo i ostavite da se hlade unutra.

Pripremite krem za eklere tako što u ugrejano mleko dodajete šećer, skrob i vanilu.

Mešajte neprestano dok se ne zgusne. Ostavite krem da se ohladi i stegne. Možete da ga zamenite i sa kremom od pavlake.

Sa malom rupom u ekleru ili malim prorezom napunite ih kremom. Ukrasite eklere po želji čokoladnom glazurom, lopticama ili šećerom u prahu da bi imali završni izgled vaši ekleri za krštenje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: