Način pripreme
Prvo pripremamo smesu za nadev, umutimo jaja sa solju, dodajemo kiselo mleko sa sodom, nakon toga sveže mleko i brašno.
Dobro promešamo sastojke.
Pripremamo smesu za mazanje, rastopimo svinjsku mast, kravlji maslac i pomešamo sa uljem u posebnoj posudi.
U pleh, namazan i posut brašno ili na papiru za pečenje ređamo kore za pitu jednu na drugu, a svaku položenu koru mažemo, uz pomoć četke, smesom za mazanje.
Nakon svake druge kore izmrvimo sir i izrendamo malo kačkavalja, stavljamo i nadev, količinu rasporedimo tako da ostane malo za preliv odozgo.
Posipamo pitu sa susamom i pečemo na 180 stepeni 30 minuta, pleh stavljamo na donji nivo u rernu. Prijatno!
Pogledajte još koliko vremena se peče pita i kako pita da ostane naduvena. Probajte obaveezno recepte i za turski burek i ovu raskošnu pitu sa spanaćem.