Način pripreme
Pripremite testo, u posudi umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Nakon toga dodajte maslac i promešajte. Na kraju prosejte brašno, dodajte u njega prašak za pecivo i mešajte kašikom. Izvadite testo za paj iz posude i lepo umesite rukama.
Kad bude testo gotovo, odvojite mali deo veličine loptice za golf. Potrebno će vam biti za ivice koje su gore preko paja.
Preostalo testo rasporedite u okrugao pleh ili kalup za slatki paj. Lepo pritisnite uz ivice pleha. Nakon toga sipajte slatko od jagoda i rasporedite. Od odvojenog testa isecite trakice i poređajte preko slatkog, pokušajte da oblikujete rešetku.
Pecite vaš paj oko 20 minuta na 200 stepeni.
Servirajte brzi paj sa slatkom od jagoda uz kuglu sladoleda od vanile.
Nemojte propustiti da pripremite kod kuće i prolećni paj od jagoda i pogledajte kako se pravi kora za paj bez greške.