Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Pečurke sa telećim jezikom u maslacu

Pečurke sa telećim jezikom u maslacu

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
21234703
Pečurke sa telećim jezikom u maslacu
Fotografije: Veronika Mihailova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pečurke sa telećim jezikom u maslacu - večni ljubavni trio na kulinarskoj sceni."

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g
  • teleći jezik - 1 komad, 600 g
  • lovorov list - 2 komada
  • biber melanž - 10 zrna
  • kravlji maslac - 130 g
  • himalajska so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • piment - 10 zena
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dobro jezik i stavite u duboku šerpu, prelijte vodom tako da se pokrije. Dodajte lovorov list, zrna biber melanž i piment i stavite da provri.

Kad provri smanjite ringlu, skinite penu i dodajte himalajsku so.

Kuvajte na tihoj vatri 2 sata poklopljeno.

Proverite da li je kuvan tako što ga probodete viljuškom. Dok je topao, oljuštite jezik i isecite na komade.

Operite dobro i isecite pečurke.

U širokom tiganju ugrejte maslac i stavite komade jezika. Pospite sa malo soli i alevom paprikom.

Mešajte 5 minuta i dodajte pečurke. Kad počnu da mekšaju i potamne, promešajte dobro i skinite sa vatre.

Servirajte pečurke sa telećim jezikom tople, pospite ih sitno iseckanim peršunom.

Pogledajte još kako da začinite teleći jezik, kao i kako se priprema jezik u svetu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: