Način pripreme
Kuvanje i rendanje krompira: Krompir skuvajte u posoljenoj vodi dok u potpunosti ne omekša. Ogulite ga dok je još topao i ostvite ga da se ohladi.Izrendajte ga na krupno rende u veliku posudu.
Zapržavanjke luka i belog luka. Sitno naseckajte mladi luk i jedan čen belog luka. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i zapržite ih na 1 minut, koliko je potrebno da omekša. Dodajte ga u narendani krompir.
Pripremanje krompir smese: U krompir dodajte narendani sir, čubar, so, crni biber, polovinu mirođije i dva jaja. Dobro izmešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Oblikovanje ćufti: Oblikujte ćufte od krompir smese tako što ih lagano spljeskate.
Pohovanje: svaku ćufticu prvo uvaljajte u brašno, zatim u umućena ostala dva jaja, i na kraju u panko prezle.
Prženje: Zagrejte ulje u dubokom tiganju. Pržite ćufte na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatkaste i hrskave. Izvadite ih na papirni uburs kako bi upio višak masnoće.
Pripremanje sosa: U maloj posudi pomešajte kiselo mleko sa ostala dva čena belog luka (naseckana ili narendanaI i sitno naseckanu mirođiju. Dodajte prstohvat soli po ukus i dobro izmešajte.
Serviranje: Krompir ćufte poslužite tople, ukrašene kiselim mlekom sa belim lukom i mirođijom.
Neka vam je slatko sa mojim krompir ćufticama sa hrskavom koricom :)
Takođe, pogledajte zašto vam prskaju krompir ćuftice, kao i kako da zamrznete krompir ćuftice.