Način pripreme
Ogulite šargarepe i naseckajte ih na krupne komade. Stavite ih u veliku posudu i dodajte pečurke, tako što ih rasečete na pola.
Nakon toga naseckajte luk i šalot na krupno i zajedno sa celim čenovima belog luka izmešajte.
Pospite ih alevom paprikom, crnim biberom i solju i zalijte ih uljem. Dobro izmešajte.
Naseckajte zečetinu na porcije približno jednake veličine. Poređajte ih u tepsiju, posolite i pokrijte ih povrćem.
Stavite zrna crnog bibera i pimenta, a na kraju izmešajte i zalijte vinom.
Kuvajte zečetinu ispod folije 1 sat i 20 minuta na 170 stepeni, nakon čega skinite foliju na još 10 minuta.
Prijatno sa mojom zečetinom sa belim vinom i povrćem u rerni!
Pogledajte još kako da napravite zeca u đuveču, kao i koji su najbolji začini za zečetinu.