Kemerki bundeve

ElinkaElinka
Početnik
19841
Kemerki bundeve
Fotografije: Elinka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"UNIKATNE! Za Noć veštica, za dečije rođendane, za koji god praznik želite - ukusne kemerki bundeve."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 550 go 600 g
  • suvi kvasac - 7 g
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • sveže mleko - 250 ml, toplo
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • Za nadev
  • luk - 2 srednje velike glavice
  • mleveno meso - 300 g
  • crvene paprike - 2 komada
  • čubar
  • so
  • paradajz pire - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka mesimo meko testo. Ostavljamo na toplom da nadođe (sat vremena).

Pripremamo nadev tako što zapržimo mleveno meso, luk, paradajz pire, pečenu crvenu papriku i začine po ukusu.

Kada je testo nadošlo, premesimo ga nekoliko puta, nakon čega ga delimo na 12 delova, svaka lopta se razvija i u sredinu se stavlja nadev, oblikuje se lopta.

Lopte se vezuju koncem za kuvanje u obliku krsta, ali ne stegnuto, treba da zaliče na bundeve, i kemerke se ostavljaju da ponovo narastu.

Premazuju se žumancem i peku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Odmah nakon pečenja bundeve kemerke se premazuju istopljenim maslacem.

Pogledajte još kako da napravimo omiljene retro piroške i ne propustite i ove kemerke sa neobičnim nadevom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: