Način pripreme
Sve sastojke za mešenje (brašno, kvasac, šećer, esencija, ulje, jaja, maslac i mleko) stavite u mini pekaru na program Mešenje.
Tepsija za mafine sa priprema tako što se podmazuje ili se u svako gnezdo stavljaju papirne korpice.
Gotovo testo se deli na 10 lopti i svaka od njih se razvija u mali pravougaonik, posipa se željenim nadevom (može i bez) i uvija se u rolat koji može da se veže konopčićem ili da usuče kao uže i da uvijtete u puža. Stavlja se u korpicu.
Procedura se ponavlja sa svim ostalim loptama testa.
Kada su svi milibroti oformljeni, ponovo se ostavljaju da nadođu. Kada napunite kalupe i produže kapice barem 2 cm ka gore :) spremni su da budu ispečeni.
Premazuju se umućenim žumancem, pomešanim sa malo ulja i 2-3 kapljice svežeg mleka i posipaju se šećerom.
Mafini se peku u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni 30 minuta ili dok ne budu gotovi.
Milibrot mafini se ostavljaju na kratko da se ohlade na rešetci, nakon čega se vade iz kalupa. Da bi se jednostavno odlepile papirne korpice lepo se sačeka da se u potpunosti ohlade.
Takođe, pogledajte kako da napravite milibrot pletenicu ili omiljene milibrot kiflice.