Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burgeri»Dupli čizburger

Dupli čizburger

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8728
Dupli čizburger2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Kada se stvarno gladni - onda vam treba dupli čizburger i ništa manje."

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g
  • lepinje - 3 komada, za burgere
  • začini - po ukusu, so, biber itd
  • kečap
  • senf
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • zelena salata - nekoliko listova
  • sir - 6 listova, gauda ili drugi
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite teleće meso i začinite po ukusu. Ostavite da stoji u frižideru 1-2 sata, pokrijte folijom. Od testa oblikujte 6 ravnih ćuftica i pečemo na namaznoj ploči. Nakon toga ih okrećemo i kad budu skoro gotove na svaki burger stavljamo parče sira. Nakon nekog vremena isključimo ploču.

Prepolovimo lepinje, stavljamo u osnovu list zelene salate, odozgo po 2 ćuftice sa sirom, preko krugove luka, malo kečapa, senf i paradajz i pritiskamo gornjim delom lepinje.

Serviramo dupli čizburger odmah sa još senfa i kečaša, a po želji i majonezom.

Pogledajte još kako da napravite goveđi burger ili domaće mekane pitice za burgere bez konzervanasa i pojačivača ukusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: