Način pripreme
Zagrejati mleko pa dodati šećer i kvasac i ostaviti da se aktivira.
Dodati jedno jaje i jedno žumance, ulje i vodu, a potom umešati i brašno i so, pa umesiti testo.
Ostaviti testo da se duplira. Još jednom ga umesiti, ostaviti da odstoji oko 15 minuta i oklagijom formirati oblik kvadrata.
Premazati testo sa 2/3 omekšalog margarina. 1/4 testa preklopiti do pola. Isto uraditi i sa druge strane, pa presaviti kao knjigu.
Ostaviti da odstoji 15 minuta pa ga istanjiti, premazati sa preostalim margarinom i preklopiti na 3 dela.
Ostaviti testo u frižider bar pola sata.
Testo istanjiti oklagijom preko radne površine i seći trouglove. Na svaki stavljati malo sira izmešanog sa kiselom pavlakom i formirati kiflicu.
Kiflice prekriti i ostaviti da se dupliraju.
Pre pečenja svaku buter kiflicu namazati belancetom, posuti susamom i peći na 180 stepeni dok ne porumene.
Komentari