Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Lisnate kiflice

Lisnate kiflice

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1981784201
Lisnate kiflice3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Prosto se tope u ustima, probajte i uverićete se!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • mleko - 300 ml
  • voda - 150 ml
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 850 g
  • šećer - 3 k.k.
  • so - 1 s.k.
  • kvasac - 1 pakovanje
  • margarin - 250 g
  • susam - po potrebi
  • sir - 100 g
  • kisela pavlaka - 1 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati mleko pa dodati šećer i kvasac i ostaviti da se aktivira.

Dodati jedno jaje i jedno žumance, ulje i vodu, a potom umešati i brašno i so, pa umesiti testo.

Ostaviti testo da se duplira. Još jednom ga umesiti, ostaviti da odstoji oko 15 minuta i oklagijom formirati oblik kvadrata.

Premazati testo sa 2/3 omekšalog margarina. 1/4 testa preklopiti do pola. Isto uraditi i sa druge strane, pa presaviti kao knjigu.

Ostaviti da odstoji 15 minuta pa ga istanjiti, premazati sa preostalim margarinom i preklopiti na 3 dela.

Ostaviti testo u frižider bar pola sata.

Testo istanjiti oklagijom preko radne površine i seći trouglove. Na svaki stavljati malo sira izmešanog sa kiselom pavlakom i formirati kiflicu.

Kiflice prekriti i ostaviti da se dupliraju.

Pre pečenja svaku buter kiflicu namazati belancetom, posuti susamom i peći na 180 stepeni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Eva Zelenka
Eva Zelenka
Odličan recept
18.04.2025 19:43