Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Posna janija od spanaća sa kurkumom

Posna janija od spanaća sa kurkumom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
5161003k
Posna janija od spanaća sa kurkumom
Fotografije: Maria Bojilova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Raskošna prolećna janija od spanaća, koja je toliko ukusna da nećete ni primetiti da je posna."

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 g, listova
  • ulje - 2 kašika
  • luk - 1 glavica, velika
  • beli luk - 3 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pasta - 3 kašike
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • kurkuma - 1/4 kašičice
  • kumin - 1/4 kašičice
  • mešavina bibera - 3 prstohvata
  • himalajska so - 1 kašika
  • sok od limuna - 1 kašika
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać dobro operite i krupno iseckajte.

Crni luk se očisti, opere i iseče na srednje komade, pa stavi u duboku šerpu u kojoj će se kuvati.

Dodajte ulje i pržite na srednjoj vatri 5 minuta.

Šargarepu oljuštite, operite i krupno narendajte.

Očistite beli luk i sitno iseckajte.

Šargarepa i beli luk se dodaju u luk nakon što je ispržen.

Dobro promešajte i pržite još 5 minuta, pa dodajte paradajz pire, dimljenu alevu papriku, kurkumu i kumin. Dodajte 500 ml tople vode i pustite da janija od spanaća ključa 10 minuta, pa dodajte seckani spanać. Kuvajte još 10 minuta, pa dodajte mešavinu bibera, himalajsku so, sok od limuna i ostavite da se kuva 10 minuta.

Kada je posna janija od spanaća skuvana, pospite je sitno iseckanim peršunom.

Pogledajte i kako da napravite posni spanać sa pirinčem ili omiljenu kašu od spanaća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: