Musaka od pasulja bez preliva

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
27/06/2018
"Kada voliš pasulj, ali isto tako obožavaš i musaku, odgovor je jedan - musaka od pasulja "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano204
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 šolja
  • luk - 4 - 5 glavica
  • šargarepa - 4 komada
  • limun - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • so
  • ulje - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo dobro pasulj i ocedimo od vode (vodu od kuvanja sačuvamo). Luk ljuštimo i sečemo na tanke kriške. Dinstamo u malo ulja.

U posudu za pečenje stavljamo sloj skuvanog pasulja. Odozgo raspoređujemo izdinstani luk, a preko luka stavljamo šargarepu narendanu na rende i posoljenu po ukusu. Skroz odozgo rasporedimo opet pasulj i malo bujona u kome smo ga kuvali.

Solimo i prelivamo uljem u kome smo dinstali luk. Zapečemo dok ne bude gotovo u zagrejanoj rerni. Serviramo posuto biberom i sokom od limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar