Način pripreme
U dubljoj posudi umutite jaje sa šećerom dok ne pobeli. Zatim dodajte cimet u mešavinu jaja. Dobro promešati. Dodaje se i ulje. Ponovo promešati. Istopite med i dodajte ga u smesu. Dobro promešati.
Zatim dodajte prstohvat sode bikarbone. Brašno se prosejava, a zatim postepeno dodaje u smesu. Umesite meko testo. Testo će u početku postati mrvljivo/mrvičasto, ali nastavite da mesite.
Gotovo testo za medenjake se razvije oklagijom u tanku koru i iz njega se pomoću kalupa za kolače seku zečići, jaja, pačići i drugi prikladni oblici za Uskrs. Isečene medenjake poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Uskršnji medenjaci se peku u zagrejanoj rerni na 18-200 stepeni, oko 5-6 minuta. Ukrasite ih fondanom.
Pogledajte i kako da napravite uskršnje gurabije ili omiljene meke uskršnje kolače.