Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Đuveč»Teletina pečena u đuvečari

Teletina pečena u đuvečari

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6161572k
Teletina pečena u đuvečari3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
165 min.
Porcije
6
"Pravi klasik - nežna pečena teletina u đuvečari - uživajte."

Potrebni sastojci

  • teletina - 1 kg, šol
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 200 g
  • pečurke - 200 g šampinjoni
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • luk - 250 g
  • paradajz - 200 ml mleven
  • šećer - 1 kašičica
  • biber - 2 prstohvata
  • so - 1 kašika
  • bujon - 1 šolja, od teletine
  • lovorov list - 1 komad
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • celer - 1kašičica, suvi
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na tanke komade debljine oko centimetar i po.

Očistite povrće i iseckajte ga.

Nauljite glinenu đuvečaru sa malo maslinovog ulja, stavite malo telećeg šola, dodajte povrće, pospite začinima, odozgo stavite preostalo meso, još povrća, začina, prelijte mlevenim paradajzom, pospite sa malo šećera da se „ubije“ kiselost paradajza i prelijte maslinovim uljem. Dodajte lovorov list i prelijte bujonom.

Zatvorite poklopac i stavite u rernu. Podesite temperaturu na 200 stepeni na 30 minuta, zatim smanjite na 160 stepeni i pecite još 2 sata.

Konačno, pre nego što isteknu dva sata, možete skinuti poklopac i peći bez njega dok meso ne porumeni.

Prilikom serviranja, pospite teletinu u đuvečari sitno seckanim svežim peršunom.

Pogledajte i kako da napravite teletinu sa pirinčem ili omiljenu teletinu sa spanaćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: