Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Klasične njoke karbonara

Klasične njoke karbonara

Klasične njoke karbonara3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Volimo testeninu, ali jednostavno obožavamo ove njoke karbonara."

Potrebni sastojci

  • njoke - 500 g
  • maslac - 50 g
  • ulje - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • slanina - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • parmezan - 150 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • biber - mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Njoke se stavljaju u slanu vodu. Vadite ih uz vrele vode čim isplivaju na površinu. Zagrejte maslac i ulje u tiganju. Beli luk sitno iseckati i propržiti. Nakon toga, dodajte iseckanu slaninu.

Za to vreme umutite jaja sa prethodno rendanim parmezanom i svežim mlekom.

Ocedite kuvane njoke od vode i stavite ih u tiganj sa slaninom. Promešajte i posle minut ili dva, uz stalno mešanje, sipajte smesu sa jajima.

Sklonite tiganj sa vatre, još malo mešajte dok se sos ne zgusne i na kraju pospite njoke mlevenim biberom.

Njoke karbonara su spremne. Poslužite ih uz čašu dobrog belog vina.

Ako volite karbonaru, obavezno isprobajte naše recepte za Taljatele Karbonaru ili klasičnu rimsku Karbonaru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: