Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čokoladna torta sa kremastim filom

Čokoladna torta sa kremastim filom

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1991804221
Čokoladna torta sa kremastim filom
Fotografije: Korisnik#308162
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
15
"Svaki zalogaj prosto mai da pojedete i sledeći."

Potrebni sastojci

  • Kora
  • jaja - 6 kom
  • šećer - 6 punih kašika
  • mleko - 6 s.k.
  • ulje - 6 s.k.
  • brašno - 6 s.k.
  • kakao - 3 s.k.
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • Za fil
  • puding od čokolade - 3 kesice
  • mleko - 1 l
  • šećer - 100 g
  • prah šećer - 5 kašika
  • maslac ili margarin - 200 g
  • slatka pavlaka - 70 g (za šlag)
  • mlečna čokolada - 80 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • Za preliv
  • čokoladno mleko - 250 ml
  • Za dekoraciju
  • slatka pavlaka - 200 ml (za šlag)
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti 2 belanca sa 2 kašike šećera dok ne postanu čvrsta. Dodati 2 žumanca i sjediniti. Umutiti sa 2 kašike mleka i 2 kašike ulja. Prosejati i dodati 2 kašike brašna, 1 kašiku kakaoa i malo praška za pecivo.

Smesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15–20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je kora pečena. Na isti način pripremiti ukupno tri kore.

Puding razmutiti sa 200 ml mleka. Ostatak mleka zagrejati sa šećerom i vanilin šećerom. Kada mleko provri, umešati puding i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. U vreo fil dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

Umutiti maslac sa prah šećerom dok ne postane penast. Odvojeno umutiti slatku pavlaku. U maslac postepeno dodavati ohlađeni puding, kašiku po kašiku, i mutiti dok se sve lepo ne sjedini. Na kraju dodati umućenu pavlaku i sve sjediniti špatulom.

Svaku koru za čokoladnu tortu natopiti čokoladnim mlekom, pa premazati slojem fila. Slagati kore i fil dok se sve ne potroši.

Čokoladnu tortu sa kremastim filom dekorisati umućenim šlagom i, po želji, posuti čokoladnim mrvicama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: