Način pripreme
Prvo napravite krem za tortu. U šerpi na šporetu zagrejte mleko. Dodajte šećer i vanilin šećer i promešajte. Zatim, u posudi umutite jaja sa brašnom i kakaom, dodajući im kutlaču mleka. Dobro promešajte da nema grudvica.
Sipajte smesu sa kakaom u mleko. Mešajte dok ne proključa i dok se krem za tortu ne zgusne.
Pripremite veliki pleh u kojem ćete praviti tortu. Na dnu pleha poređajte red kakao keksa, prethodno ih potopivši u sveže mleko.
Namažite krem na keks i izrendajte malo mlečne i crne čokolade. Zatim još jedan red keksa, ali ovog puta običnog, a na njih ponovo krei rendanu čokoladu. Tako uradite još dva reda, a preko torte narendajte svu preostalu mlečnu i crnu čokoladu.
Gotovu keks tortu stavite u frižider najmanje dva sata pre serviranja. Prijatno!
Pogledajte i kako da napravite tortu sa maskarponeom ili ukusnu keks tortu u čašama.