Način pripreme
Premažite kore maslacem, poređajte ih u manju posudu za pečenje (oko 20 cm) i stavite u zagrejanu rernu na 170 stepeni na 10-15 minuta.
Isecite tikvice na veoma tanke kolutove, posolite ih i ostavite sa strane.
Oljuštite krompir i isecite ga na veoma tanke kolutove.
Zagrejte pavlaku u tiganju, dodajte krompir i kuvajte, mešajući.
Posle 10 minuta dodajte izmrvljeni plavi sir i rendanu mocarelu i kačkavalj
Kada se sirevi istope, dodajte oceđene tikvice, seckanu mirođiju i biber po ukusu.
Sipajte dobijenu smesu u posudu i pecite pitu na 180 stepeni oko 20-30 minuta.
Ostavite pitu od krompira i tikvica da se hladi oko 20-30 minuta.
Ako volite ovu vrstu slanih iskušenja, ne propustite da pripremite slanu pitu sa pečurkama i prazilukom, neodoljivu klasičnu pastirsku pitu i slanu pitu od lisnatog testa sa tikvicama.