Način pripreme
Belo speltino brašno sipamo u posudu u kojoj ćemo mesiti.
Dodajemo suvi kvasac i himalajsku so i dobro promešamo.
U sredini brašna pravimo udubljenje u koje sipamo bio ovsenu pavlaku, javorov sirup, mlaku vodu i ulje 50 ml.
Zamesimo testo koje ostavljamo da nadođe 2 sata, posudu pokrivamo krpom.
Nakon što testo nadođe podelimo na 2 dela. Svaki deo razvučemo na silikonskoj podlozi, namažanoj uljem i razvučemo koru. Brašno ne dodajemo prilikom razvlačenja.
Svaku koru namažemo uljem i uvijamo u rolat, nakon toga rolat sečemo na komade.
Komade poređamo u pleh sa dnom koje se ne lepi, prethodno namažemo uljem.
Prazničnu pogaču namažemo uljem i ostavljamo da nadođe 30 minuta.
Vegan pogaču Jubilej pečemo 60 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Pogledajte još ideja za vegan slatkiše i pogledajte naše predloge za posne pogače.