Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Mekane rol viršle sa kačkavaljem

Mekane rol viršle sa kačkavaljem

KrisiKrisi
Šegrt
6114304
Mekane rol viršle sa kačkavaljem
Fotografije: Krisi
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Mekane rol-viršle za male i velike, koje se lako pripremaju, a rezultat je uvek ukusan."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 400 ml
  • ulje - 4 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika, puna
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • jabukovo sirće - 1 supena kašika
  • belanca - 1 komad
  • so - 1 supena kašika, ravna
  • brašno - 700 g, za meko testo
  • za nadev
  • viršle - 12 - 14 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko malo ugrevamo, dodajemo kvasac, šećer i 2 supene kašike brašna. Ostavljamo da se aktivira 5-10 minuta.

Brašno prosevamo i oblikujemo udubljenje u koje sipamo sve sastojke za testo.

Zamesimo meko testo, ostavljamo ga da nadođe 40 minuta.

Viršle isečemo po dužini i u njih stavljamo kačkavalj, isečen na tanke komade.

Testo razvučemo na tanku pravougaonu koru koju sečemo na 12-14 trakica.

Svaku viršlu uvijamo trakom testa.

Uvijamo kao spiralu.

Oblikovane rol-viršle nadolaze još 30-40 minuta. Namažemo žumancem, pomešanim sa 1 supenom kašikom kiselog mleka.

Pečemo rol-viršle na 180 stepeni sa ventilatorom.

Pogledajte takođe kako da napravite rol-viršle meke kao pamuk ili omiljene domaće pitice sa kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: