Način pripreme
Mleko malo ugrevamo, dodajemo kvasac, šećer i 2 supene kašike brašna. Ostavljamo da se aktivira 5-10 minuta.
Brašno prosevamo i oblikujemo udubljenje u koje sipamo sve sastojke za testo.
Zamesimo meko testo, ostavljamo ga da nadođe 40 minuta.
Viršle isečemo po dužini i u njih stavljamo kačkavalj, isečen na tanke komade.
Testo razvučemo na tanku pravougaonu koru koju sečemo na 12-14 trakica.
Svaku viršlu uvijamo trakom testa.
Uvijamo kao spiralu.
Oblikovane rol-viršle nadolaze još 30-40 minuta. Namažemo žumancem, pomešanim sa 1 supenom kašikom kiselog mleka.
Pečemo rol-viršle na 180 stepeni sa ventilatorom.
Pogledajte takođe kako da napravite rol-viršle meke kao pamuk ili omiljene domaće pitice sa kačkavaljem.