Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Zalogajčići sa belim lukom i hrskavom koricom

Zalogajčići sa belim lukom i hrskavom koricom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
8062565k
Zalogajčići sa belim lukom i hrskavom koricom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Zalogajčiće sa belim lukom i hrskavom koricom sam poslužila tople sa musom od sira i salatom od ružičastog paradajza."

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 350 g
  • voda - 50 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • kvasac - 10 g svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - prstohvat
  • maslac - 20 g mekan
  • ulje - 2 kašike
  • DRESING OD BELOG LUKA
  • maslac - 30 g
  • beli luk - 3 čena
  • bugarski luk - 1/2 kašičice
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte kvasac, šećer, mleko i vodu i ostavite 15 minuta da se kvasac aktivira.

Pomešajte brašno i so i dodajte aktiviranu smesu sa kvascem, maslacem i uljem. Umesite meko testo i ostavite dok se ne udvostruči.

Zatim oblikujte male kuglice, stavite ih u nauljeni pleh i ostavite još 20 minuta.

Za to vreme pripremite dresing od belog luka tako što ćete istopiti maslac i dodati sitno iseckane čenove belog luka, bugarski luk i kukuruzno brašno.

Ovu smesu premažite preko malih pogačica i pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta.

Ja sam zalogajčiće sa belim lukom i hrskavom koricom poslužila tople sa musom od sira i salatom od ružičastog paradajza.

Prijatno!

I ne propustite da vidite još sličnih recepata za mekane pogačice ili domaće hlepčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: