Način pripreme
Umutite belanca, postepeno im dodajući 1 i 1/2 šolju šećera i oraha. Stavite u pleh za tortu foliju, podmažite je i stavite deo smese. Ovi sastojci bi trebalo da budu dovoljni za pečenje četiri kore.
Stavite na ringlu vodu, preostali šećer i kakao, dok voda uvri i počne da se dobija sirup. Mešajte neprekidno, a nakon što sklonite sa ringle ostavite da se dobro ohladi.
U dubokom sudu mikserom mutimo tečnu čokoladu sa maslacem, i postepeno dodajemo jedno po jedno žumance. Uz neprekidno mućenje postepeno se dodaje ohlađeni sirup.
Na veliko parče folije stavite prvu koru, namažite dobro kremom, stavite narednu koru i ponovite tako do kraja. Odgore obilno namažite kremom, prekrijte tortu i sa strane.
Odgore možete da pospete kokosom ili čokoladnim mrvicama. Ostavite Garaš da bude na sobnoj temperaturi 2 sata, a nakon toga pažljivo uvijte u foliju i stavite u frižider.