Domaća Garaš torta

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Domaća Garaš torta4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Puno je varijanti za pravljenje torte Garaš, ali ovo je jedan od najuspešnijih."

Potrebni sastojci

  • jaja - 10 komada, samo belanca
  • šećer - 2 šolje
  • orasi - 3 šolje, mlevenih
  • maslac - 250 g
  • tečna čokolada - 2 kofice
  • jaja - 5 komada, samo žumanca
  • voda - 1/2 šoljice
  • kakao - 3 kašike
  • šećer - 1 šolja u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca, postepeno im dodajući 1 i 1/2 šolju šećera i oraha. Stavite u pleh za tortu foliju, podmažite je i stavite deo smese. Ovi sastojci bi trebalo da budu dovoljni za pečenje četiri kore.

Stavite na ringlu vodu, preostali šećer i kakao, dok voda uvri i počne da se dobija sirup. Mešajte neprekidno, a nakon što sklonite sa ringle ostavite da se dobro ohladi.

U dubokom sudu mikserom mutimo tečnu čokoladu sa maslacem, i postepeno dodajemo jedno po jedno žumance. Uz neprekidno mućenje postepeno se dodaje ohlađeni sirup.

Na veliko parče folije stavite prvu koru, namažite dobro kremom, stavite narednu koru i ponovite tako do kraja. Odgore obilno namažite kremom, prekrijte tortu i sa strane.

Odgore možete da pospete kokosom ili čokoladnim mrvicama. Ostavite Garaš da bude na sobnoj temperaturi 2 sata, a nakon toga pažljivo uvijte u foliju i stavite u frižider.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: