Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa mlevenim mesom, paprikama i bešamel sosom

Musaka sa mlevenim mesom, paprikama i bešamel sosom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Musaka sa mlevenim mesom, paprikama i bešamel sosom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Ovaj recept za musaku nas je iskreno šokirao... Jedemo i plačemo."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
  • paprike - 5 - 6 komada pečenih (crvenih)
  • ZA SOS
  • maslac - 50 g
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 500 ml
  • muskatni orah
  • so
  • biber
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstati luk, šargarepu i pirinač. Dodati mleveno meso, začine i nakon nekoliko minuta dosuti malo vode. Kada pirinač omekša, sipati smesu u tepsiju. Odozgo poredjati pečene paprike.

Sos napraviti tako što ćete zagrejati maslac i u njemu zapržiti brašno. Sipati mleko i mešati dok ne postane gusto. Umutiti jaja, i polako ih dodati u sos. Dobro promešati.

Sipati sos na paprike i posuti 1/2 kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvaditi jelo iz rerne, posuti ga preostalim delom kačkavalja i završiti kuvanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: