Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Pica mafini sa lisnatim testom

Pica mafini sa lisnatim testom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Ovi pica mafini su sjajni. Nadev možete menjati po vašem ukusu. Kada su u pitanju pica ili mafini, odgovor je DAAA."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • svinjski file - 200 g
  • paradajz - 2 komada
  • kačkavalj - 150 g
  • origano
  • čubar - ili bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo se razvija i polako se seče na 12 kvadrata. Kalup za mafine se kvasi i u svaki se raširi po jedan od isečenih kvadrata.

Prstima definišemo po ivicama. Na dno stavljamo sitno narezan dimljeni svinjski file (moze i neka kobasica ili šunka).

Paradajz meljemo i cedimo, kako bismo dobili gust i mesnat deo. Stavljamo po 1-2 kašike u svaku čašicu.

Posipamo origanom i bosiljkom. Završavamo, kada odozgo stavimo kačkavalj na kockice. Pečemo u dobro zagrejanoj rerni sve dok ne porumene.

Kada se ohlade, vade se iz kalupa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: