Orzo pasta sa šargarepom, paprikom i paradajzom

08/02/2017
"Jedan prstohvat parmezana je dovoljan da se običan pirinač sa paradajzom pretvori u gurmanski predlog za poznavaoce"
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano331
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckati luk i šargarepu i staviti u dubok tiganj da se dinstaju sa malo ulja i vode.

Dve paprike takođe iseći, ali na malo krupnije komadiće. Njih takođe dodati u već оmekšale luk i šargarepu. Dobro promešati.

Kada su i paprike dobro izdinstane, sipamo jednu činiju orzo testenine i dodajemo vodu. Orzo testenina se kuva u vodi u odnosu 1:3.

Tako da dosipamo postepeno oko 3 čaše vode, i s vremena na vreme promešamo.

Čim se zgusne smesa, dodajemo prethodno samleven paradajz. Začinimo solju. Kuvamo sve dok ne bude gotovo.

Na kraju posipamo usitnjenim bosiljkom i narendanim parmezanom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar