Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Jedna od najvećih prednosti zapečenih jela je to, što se pripremaju veoma lako, prosto pomešate proizvode i zapečete dok ne bude gotovo"
- sir - 300 g
- kačkavalj - 150 g
- jaja - 4 komada
- brašno - 2 - 3 kašike
- sveže mleko - 300 ml
- paradajz - 2 - 3 komada
- biber
- prašak za pecivo - 1/2 kašičice
- mirođija
- peršun
- čubar
- maslac
* merne jediniceNačin pripreme
Umutite jaja sa mlekom, brašnom i praškom za pecivo.
U njih dodajte izrendan sir i 2/3 kačkavalja. Dodajte začine i dobro promešajte.
Namažite tepsiju maslacem (ja sam koristila jednu srednju i 4 manje)
Odozgo poređajte kriške paradajza i pospite preostalim kačkavaljem. Pecite na 200 stepeni 30-35 minuta.
Facebook
Omiljeno
Pinterest