Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Neverovatna keks torta sa domaćim kremom

Neverovatna keks torta sa domaćim kremom

Neverovatna keks torta sa domaćim kremom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
8 / 10sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Probali smo i zaljubili smo se na prvi zalogaj, sada je red na vas"

Potrebni sastojci

  • keks - oko 300 g, čajni
  • žumance - 4 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 100 g (ili smeđi šećer)
  • tečna pavlaka - 200 ml, slatka
  • čokolada - 200 g
  • maslac - 50 g
  • sveže mleko - 100 ml (za keks)
  • brašno - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca umutiti sa šećerom. Dodati brašno i 100 ml mleka. Umutiti dok se ne dobije kompaktna smesa. Ostatak mleka staviti na vatru i zagrejati do tačke ključanja.

Smesu sa jajima nalivati u mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Smanjiti vatru na najnižu temperaturu i mešati dok se ne zgusne. Dodati maslac, promešati i skloniti sa vatre. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Kada se krem ohladi, pripemiti preliv. Pavlaku zagrejati na pari. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Skloniti sa vatre da se ohladi.

Ovde je korišćen kalup za tortu, ali preporučuje se da se pravi u maloj pravougaonoj tavi. Ređati jedan sloj keksa, koji se prethodno kratko potopi u mleko.

Preko njega se naneti ohlađeni krem, pa još jedan sloj keksa. Zaliti čokoladom i ostaviti u frižider da odstoji u preko noći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.8
54
41
30
20
10
Oceni: