Način pripreme
Pečurke očistite, operite i isecite.
Dinstajte u polovini maslaca zajedno sa sitno iseckanim lukom, prstohvatom soli i 2-3 supene kašike tople vode.
Kad omekšaju i ostanu samo na masti, skidamo sa vatre i posipamo biberom i peršunom.
Nadev rasporedimo na pržene palačinke, uvijamo ih u rolat i poređamo jedan do drugog u mali pleh, namazan mašću.
Pravimo bešamel sos od preostalog maslaca i brašna, razredimo sa hladnim mlekom, posolimo po ukusu i dodajemo jaje.
Sa sosom prelivamo pripremljene palačinke.
Pečemo u ugrejanoj rerni dok preliv ne porumeni.
Posipamo kačkavalj i slane palačinke stavljamo ponovo u rernu na 2-3 minuta da se kačkavalj rastopi.
Palačinke sa pečurkama iz rerne serviramo tople sa salatom po izboru.