Punjene ćufte

Milica DjordjevicMilica DjordjevicŠef kuhinje1792
13/02/2017
"Volimo sve vrste ćuftica, ali u ove smo se zaljubili na prvi zalogaj i zauvek ćemo ih voleti."
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 650
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir i dobro ga izgnječite. U činiju stavite mleveno meso, dodajte krompire, jaje, kačkavalj (narendan) i začine.

Pripremite nadev tako što ćete sitno iseckati luk i pečurke. Zagrejte malo maslaca u tiganju i izdinstajte luk. Kad promeni boju dodajte pavlaku, kačkavalj i topljeni sir (iseckan na kockice). Ostavite nekoliko minuta da se kačkavalj i sir rastope i sklonite sa ringle.

Podelite mleveno meso na loptice. Stavite u svaku lopticu nadev i dobro preklopite.

Poređajte ćuftice u pleh i premažite ih uljem. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Izvadite iz rerne i stavite na svaku ćuftu parče kačkavalja. Vratite u rernu na nekoliko minuta. Kačkavalj je po želji, može i bez njega.

Rejting

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar