Pikantna svinjska pihtija-čorba

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
286
13/02/2017
"Jedna od najomiljenijih varijanti pača čorbe, ali ovaj put sa kiselim mlekom. Probajte, sigurno nećete zažaliti."
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano245
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g (može se spremiti od glave, nogu, slanine ili ušiju)
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • ulje
  • so
  • biber
  • ljuta aleva paprika - krupno mlevena
  • slatka aleva paprika
  • sirće
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na kockice i stavite da se kuva. Izdvojite bujon, pa ga stavite da se i on malo prokuva. U činiju sipajte brašno, dodajte malo vode, pa ih promešajte i dodajte bujonu uz brzo mešanje.

Neka se krčka 10 minuta na tihoj vatri. U činiji umutite hladnu zapršku od jaja i kiselog mleka i isipajte u bujon da se malo zgusne i postane kremasta. Ubacite i kuvane komadiće mesa, pa promešajte.

U zagrejano ulje dodajte malo aleve paprike i to neka vam posluži kao zaprška.

Poslužite sa isitnjenim belim lukom u sirću i sa ljutom alevom paprikom, krupno mlevenom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar