Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Specijalitet Novogodišnja ćufta

Specijalitet Novogodišnja ćufta

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Specijalitet Novogodišnja ćufta
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
13/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
130 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
8
"Je l znate da se ovakva velika ćufta ne sprema za Novu godinu, već se Nova godina slavi kada se sprema ova ukusna i neverovatna ćufta."

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 - 7 komada
  • pileće šnicle - 2 - 3 komada od filea
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 6 - 7 komada
  • šunka - 100 g
  • kačkavalj - 200 g
  • za marinadu
  • so
  • biber
  • alepa paprika - 2 prstohvata
  • soja sos - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • čili - 1 - 2 prstohvata
  • kari - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupajte šnicle. U činiji pomešajte sve sastojke potrebne za marinadu, pa potopite šnicle u nju. Ostavite ih u frižider da odstoje nekoliko sati. Vatrostalnu činiju ovalnog oblika obložite folijom.

Marinirane svinjske šnicle poređajte u vatrostalnu posudu, tako da prekrijete dno i zidove činije. Krajevi svake šnicle bi trebalo da vire malo iz činije. Izrendajte šargarepu i luk, podelite na pola, pa jednom polovinom posipajte šnicle. Izrendajte šunku i malo kačkavalja, dobro ih promešajte i njima napunite pečurke.

Punjene pečurke poređajte preko izrendane šargarepe i luka, a preko njih pileći file. Posipajte preostalim narendanim lukom i šargarepom i na kraju narendajte kačkavalj. Krajeve svinjskih šnicli povijte ka unutra.

Pokrijte folijom i pecite oko 2 sata na 170-180 stepeni. Vatrostalnu činiju izvadite iz rerne i veliku ćuftu prebacite u tepsiju. Pecite je još nekih 10 minuta, dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: