Turšija sa zelenim paradajzom i belim lukom

15/02/2017
"Ukusna tursija, za koju nisu potrebne dodatne reklame"
Priprema20 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno25 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 728
  • Pregledi tokom meseca1596
  • Pregledi tokom sedmice558
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 kg, zeleni
  • beli luk - 3 glavice
  • mirođija - vezica
  • ZA MARINADU
  • ulje - 100 ml
  • sirće - 200 ml
  • so - 100 g
  • šećer - 120 g
  • biber - 10 g u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite i isecite na kriške. Stavite ih u posudu i pospite solju i šećerom. Ostavite ds odstoje 2-3 sata.

Iscedite ih iz soka. Poređajte u tegle, ređajte sa strukovima mirođije i čenjima luka.

Sipajte dobijeni sok od paradajza u šerpu. Dodajte sirće, ulje i biber.

Kuvajte oko minute i skinite sa vatre. Ostavite da se ohladi. Marinadu podelite u tegle sa paradajzom. Srerilizujte 5 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar