Krem od bundeve i čokolade

Sonja StanulovSonja StanulovGlavni urednik250105
15/02/2017
"Bundeva je stvorena samo da bi mogli da uživate u ovoj veličanstvenoj kombinaciji sa čokoladom."
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano446
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 ml
  • slatka pavlaka - 250 ml
  • puding - 1 kesica (vanila)
  • šećer - 3 kašike
  • čokolada - 50 g mlečna
  • pire od bundeve - 150 g
  • za ukrašavanje
  • orasi
  • slatka pavlaka
  • karamel toping
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mleko sa šećerom. U posudu ulijte slatku pavlaku i rastvorite u nju kesicu pudinga.

Kada mleko provri, dodajte puding i mešajte dok se ne zgusti. Skinite sa vatre i odvojite 2/3 krema u posudu.

U veći deo krema dodajte čokoladu i mešajte dok se ne rastopi.

Ostavite da se malo prohladi i rasporedite u posude ili čaše, koje stavite u frižider (možete ih nagnuti na stranu radi efektnijeg izgleda).

U preostali deo krema dodajte pire od bundeve (ostavite otprilike 1 kašiku za ukras). Promešajte i prebacite i njega u čaše.

Kada se potpuno ohladi, krem ukrasite krupno naseckanim orasima, umućenom slatkom pavlakom, prelijte karamel topingom i pireom od bundeve.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar