Punjeni pileći file

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Punjeni pileći file2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Na pragu letnje sezone ne treba izazivati ovakvim odličnim receptima"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 3 - 4 komada pilećih grudi
  • beli luk - 3 čena usitnjenog
  • senf - 1 kašika
  • vino - 60 ml
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • dimljeni sir - 200 g
  • slanina - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Istanjite tučkom pileće grudi, stavljajući ih u najlon kesu.

Pomešajte vino, maslinovo ulje, senf, so i biber po ukusu. Premažite pileće grudi sa unutrašnje strane.

U svako parče mesa stavite deblje parče dimljenog sira, šunku ili slaninu, isečene na listiće.

Umotajte piletinu kao koverat i svaki koverat uvežite koncem.

Poređajte ih u podmazan pleh, zalijte, ukoliko je ostalo marinade, posolite malo i zalijte vinom.

Prekrijte folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Nakon otprilike 30 minuta sklonite foliju i ostavite da se zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: