Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa krompirom i pečurkama

Pileće šnicle sa krompirom i pečurkama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Pileće šnicle sa krompirom i pečurkama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Kada sve želje mogu da se smeste u jedan tanjir, znači da je taj tanjirr pun pilećih šnicli sa krompirom i pečurkama."

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 4 komada od bataka
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • krompir - 500 g
  • med - 1 kašičica
  • ruzmarin
  • balzamiko sirće - 1 kašika, tamni
  • maslac - 4 kašike
  • pečurke - 300 g
  • praziluk - 1 struk
  • brašno - 2 kašike
  • pileći bujon - ½ šolje, rastvoren u toploj vodi
  • belo vino - 50 ml
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • so
  • biber
  • kisela pavlaka - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od bataka posolite sa obe strane i pobiberite. U tiganju ugrejte malo maslinovog ulja (2 kašike) i ispržite šnicle do zlatne boje.

Krompir oljuštite i nasecite na kolutove. Stavite ih u posudu. Začinite krompir solju i biberom. Dodajte balzamiko sirće, med, preostalo maslinovo ulje i naseckani ruzmarin.

Pečurke upržite na 2 kašike maslaca. Izvadite ih iz tiganja i na istoj masnoći dinstajte praziluk (možete ga zameniti crnim lukom). Kada se izdinsta izvadite i luk.

Dodajte preostali maslac, dodajte brašno i upržite ga.

Dinstani luk ispasirajte i vratite u tiganj sa brašnom. Razredite smesu belim vinom i pilećim bujonom. Dodajte smeđu šećer. Sos ostavite oko 3-4 minuta da se krčka na slaboj vatri. Skinite sa vatre i dodajte biber.

Kada se sos prohladi, dodajte mu kiselu pavlaku i pečurke i dobro promešajte.

U pleh u kome će se jelo peći sipajte na dno 2/3 sosa i preko njega poređajte šnicle. Odozgo prelijte ostatkom sosa. Sada je red na začinjen krompir. Njega poređajte po rubovima posude. Ako ima potrebe, još malo posolite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: