Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Leblebije sa tikvicama i crvenim paprikama

Leblebije sa tikvicama i crvenim paprikama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Leblebije sa tikvicama i crvenim paprikama
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
4
"Zavisnici smo od ukusne i zdrave hrane, baš kao ova ovde"

Potrebni sastojci

  • leblebija - 300 g
  • luk - 1 glavica crnog luka
  • paprike - 2 komada, crvenih
  • tikvice - 2 komada, malih
  • paradajz - 2 komada
  • buljon - 150 ml od povrća
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • beli luk - 2 - 3 čenja
  • peršun
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Leblebije se potapaju uveče u vodu, kako bi se mogle lakše skuvati. Drugi dan prosipamo vodu, spiamo novu i kuvamo leblebije oko sat i po.

Oljuštimo luk i sitno iseckam. Operemo paprike, očistimo semenke i sečemo na trakice. Oprane tikvice sečemo na krugove i polukrugove. Paradajz sitno sečemo ili pasiramo.

U dubokom tiganju zagevamo maslinovo ulje i dinstamo luk, nakon toga paprike i tikvice dok malo ne omekane. Dodajemo paradajz i bujon od povrća. Nakraju dodaje isceđene leblebije. Začinjavamo solju i šećerom, i poklopimo posudu.

Jelo ostavljamo da se krčka oko 15 minuta. Malo pre nego što bude gotovo dodajemo beli luk, isečen na tanke kriške. Posipamo iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: