Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Džigerica na seoski način

Džigerica na seoski način

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Džigerica na seoski način
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Evo našeg predloga za večeru, od vas zavisi da li ćete predlog prihvatiti."

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 800 g crna
  • luk - 3 glavice stariji
  • šargarepa - 1 kom.
  • paprike - 3 kom. crvene, pečene
  • pečurke - 250 g
  • paradajz pire - 2 kašike
  • crveno vino - 150 ml (može i belo)
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i pečurke iseći na polumesece, šargarepu - na kolutiće, paprike - na krupno. Prvo ispržite luk i šargarepu.

Zatim dodajte svinjsku džigericu (prethodno je potopite u malo svežeg mleka i ocedite), iseckanu na parčiće i uvaljanu u brašno.

Nakon što se isprži, dodajte pečurke, paprike, i nakon nekoliko minuta paradajz pire, začine i vino.

Ostavite jelo da se krčka dok ne bude gotovo. Pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Čista 5
27.08.2022 13:53
1