Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Punjena gnezda od mlevenog mesa

Punjena gnezda od mlevenog mesa

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
7327396
Punjena gnezda od mlevenog mesa
Fotografije: Rusiana Mihailova
4 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Danas ću podeliti sa vama ovaj izuzetan recept za gnezda punjena sočnim nadevom."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg svinjsko
  • luk - 1 glavica
  • šampinjoni - 200 g
  • peršun - 3 struka
  • svinjsko meso - 300 g, veoma sitno iseckano
  • kiseli krastavci - 2 - 3 kom.
  • topljeni sir - 60 g
  • kuglice od krompira - 7 - 8 kom. zamrznute
  • so
  • biber
  • kim
  • kačkavalj - 150 g izrendan
  • pršuta - 7 - 8 parčića
  • pivo - 1 konzerva ili bezalkoholno
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i dinstajte ga na masnoći sa pečurkama i peršunom. Dodajte iseckano svinjsko meso i kuglice od krompira. Začinite i ostavite da krčka 10 minuta na slaboj vatri.

Nakon toga ostavite jelo da se ohladi. Za to vreme napravite loptice od mlevenog mesa i oblikujte ih u obliku gnezda. Poređajte ih u pleh, i u svako stavite po parče topljenog sira i kisele krastavce.

Dodajte nadev. Stavite na svako gnezdo parče pršute i narendani kačkavalj. Stavite jelo u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite 60 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.6
54
40
31
20
10
Oceni: