Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paradajz-paprike»Pečene marinovane paradajz-paprike sa šargarepom

Pečene marinovane paradajz-paprike sa šargarepom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Pečene marinovane paradajz-paprike sa šargarepom
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 5
20/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ukusne slatko-kisele paradajz-paprike za zimu"

Potrebni sastojci

  • crvene paradajz - paprike - 25 - 30 srednje veličine
  • šargapepa - 1 kg
  • peršun - 1 vezica
  • beli luk - 1 - 2 glavice
  • sastojci za 1 papriku
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 kašika
  • sirće - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice (može i med 1 kašičica)
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo paradajz-paprike od semena i drške.

U svaku stavljamo od navedenih sastojaka: so, šećer, ulje i sirće.

Šargarepu isečemo na parčiće, takođe i beli luk - peršun krupnije, i sve zajedno promešamo.

Punimo paradajz-paprike i ređamo u pleh, pečemo u rerni dok se ne zapeku (tvrđe su ukusnije)

Vrele ih stavljamo jednu preko druge u tegle. Zatvorimo i okrenemo naopako.

Sterilizacija nije neophodna. Ne pune se ničim zato što puštaju sopstveni sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: