Ukusna pačija supa

20/02/2017
"Bogata i aromatična supa, čiji će ukus bukvalno dotaći vaša čula"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 154
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pačetina se seče zajedno sa iznutricama i poliva vodom. Dodaje se so i ostavlja da provri.

Luk, šargarepa i paprika se sitno iseku i dodaju u meso, kada omekani. Pačetini je potrebno malo više kuvanja. Ne dodaje se ulje ili mast, zato što je pačije meso dovoljno masno i pustiće svoju mast.

Oljuštimo krompir, isečemo ga na kockice i dodajemo u bujon. Dodajemo i fidu. Kada krompiri i fida omekane se dodaje ispasiran paradajz. Kada se i on skuva, stavljamo šerpu sa strane.

Pravimo zapršku. U posebnoj činiji pomešamo kiselo mleko i žumance. Kutlačom zahvatimo od pačije supe i neprestano mešajuci dodajemo u zapršku, da se izjednači temperatura. Nakraju lagano dodajemo zapršku u supu.

Začinimo biberom i posipamo sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar