Način pripreme
Rastvorite suvi kvasac u 400 ml tople vode sa 1 kašičicom šećera i nekoliko kašika brašna. Kada nadođe, sipa se u posudu sa 2 šolje brašna, 1 jajetom, solju, 2 supene kašike kiselog mleka, 1 supenom kašikom sirćeta i 5 supenih kašika ulja.
Promeša se i postepeno dodaje brašno. Upije oko 1 kilogram, dok se ne dobije meko testo, koje se ne lepi. Ostavljamo da nadođe. Testo se oblikuje u duge fitilje, koji se dela na 3 dela.
Razvuku se na pravougaonik. Prvo se namaže maslacem i pospe sirom, prekrije se drugom i ponovo namaže maslacem i pospe sirom. Treća se stavlja na vrh i namaže samo maslacem.
Ovaj pravougaonik se podeli na 4 trakice po dužini. Posle se svaka podeli na 2 i ostavljase sasvim malo neisečeno odozgo (oko 1 cm da se pletenica ne razvije). Uviju se i ispletu pletenice.
Tako se uradi i sa preostale 3 trake. Sve se poređa u pleh i peče na temperaturi od 180 stepeni, dok ne porumni. Kad se izvadi pospe se vodom i prekrije čistom krpom.