Način pripreme
U posudi se umute jaja sa šećerom. Sipa se kiselo mleko, umućeno s prstohvatom sode za hleb, dodaje se ulje. Meša se dobro viljuškom.
Dodaje se vanila, lešnici isečeni na krupno i na kraju iz dva puta sipamo brašno s praškom za pecivo.
Ponovo se meša dobro i od smese se odvoji pola šolje u kojoj se promešaju kakao i tečna čokolada u glatku smesu.
U pravougaoni kalup za tortu sipamo polovinu bele smese, na nju kašikom se stave 4-5 krugova čokoladne. Nožem se pređe odozgo da se dobije mramorna šara.
Sledi opet bela smesa, a na nju - čokoladna i formiramo istu šaru.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 160 stepeni s ventilatorom oko 35-40 minuta, dok čačkalica kad se zabode u testo ne izađe suva.
Izvadi se i ohlađen se naseče.
Sjajan kolač za čašćenje i za praznike!