Puslica kolač sa keksom i kremom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
20/02/2017
"Obećavamo 100 poljubaca onome ko prvi donese ovaj kolač u kancelariju."
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 319
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 230 g običnog
  • maslac - 50 g
  • za nadev
  • žumance - 4 komada
  • šećer - 50 g
  • skrob - 4 kašike
  • sveže mleko - 600 ml
  • čokolada - 100 g, crne
  • za puslice
  • belance - 4 komada
  • šećer - 120 g
  • vanila - 2 - 3 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks, dodajte mu rastopljeni maslac, pa dobro mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Posudu veličine 24 - 26 cm obložite papirom za pečenje. Isipajte dobijenu smesu u posudu i dobro pritisnite, tako da kora bude svuda ravnomerna.

U šerpu sipajte mleko i stavite da se zagreje. U drugoj šerpi umutite žumanca, šećer i skrob, pa dodajte zagrejano mleko, neprestano mešajući. Vratite na ringlu i mešajte sve dok se smesa ne zgusne, pa zatim dodajte otopljenu čokoladu i dobro promešajte.

Dobijeni krem isipajte preko korice od keksa.

U posudi umutite belanca, dodajte šećer, pa sve zajedno mutite dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte esenciju vanile i rasporedite šam preko pudinga.

Zagrejte rernu na 170 - 180 stepeni i pecite kolač nekih 25 - 30 minuta. Izvadite iz rerne i kad se malo ohladi, servirajte.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar