Pogača Nikoljdanski šaran

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
21/02/2017
"Iznenadite bliske ne samo punjenim šaranom, već i pogačom Nikoljdanski šaran."
Priprema60 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno95 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano635
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 600 g
  • kvasac - 1/2 kocke
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • za premaz
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 2 - 3 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju prosejte brašno i dodajte so.

U drugoj činiji rastvorite kvasac u toplom mleku zajedno sa šećerom, pa tu smesu isipajte u brašno, dodajte ulje i jaje i zamesite srednje meko testo.

Neka odstoji 30 minuta.

Testo podelite na dva dela. Prvi deo testa blago razvijte, napravite telo ribe, pa stavite u tepsiju, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Drugi deo testa takođe razvijte, pa isecite krljušti. Poređajte ih, tako da ih blago utisnete u testo.

Od preostalog testa napravite rep i peraja. Stavite maslinu kao oko ribe.

Ostavite da naraste 40 - 50 minuta i premažite jajetom koje ste umutili sa uljem. Pecite oko 35 minuta na 200 stepeni ili dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar