Zapečena piletina

DianaDiana
Šegrt
2638310
Zapečena piletina13 / 14sa Videom
21/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Originalno zapečeno jelo sa piletinom, pečurkama, mlekom, jajima i aromatičnim začinima."

Potrebni sastojci

  • piletina - 1 pile ili ceo pileći batak - 3 kom
  • pečurke - 4 kom. velikih
  • peršun - 1 vezica
  • jaja - 4 kom.
  • kiselo mleko - 200 g
  • kačkavalj - 1 šolja narendanog
  • maslac - 1 kašika
  • majčina dušica - nekoliko strukova
  • žalfija - nekoliko listova
  • so
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pile ili pileći but skuvati u posoljenoj vodi zajedno sa začinima (majčina dušica, žalfija, so, beli biber. Skinuti mu kožu i kosti.

Kidati piletinu na parčiće. Naseckati pečurke prema željenoj veličini. Ostaviti ih u tiganju sa maslacem da omekšaju. Posoliti i pobiberiti belim biberom. Peršun sitno naseckati.

Pileće meso umešati sa pečurkama i peršunom. Ako je potrebno, dodatno posoliti. Sipati u odgovarajući pleh, prethodno namazan maslacem.

Umutiti jaja i kiselo mleko. Sjediniti sa kačkavaljem i preliti meso. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći dok jelo ne bude gotovo.

Brzo, lako, a toliko ukusno. Obavezno probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni: