Zapečen pirinač sa mlekom na turski način - Sutlijaš

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
22/02/2017
"Jedan omiljeni i nesvakidašnji recept za mleko sa pirinčem. Iskušenje kome se ne može odoleti."
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 159
  • Pregledi tokom meseca55
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - oko 1 l
  • pirinač - 3/4 šolje
  • šećer - 3/4 šolje
  • skrob - 1 kašika
  • jaja - 2 žumanca
  • vanilin šećer - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pirinač sa šoljom vode da se kuva, dok pirinač ne upije vodu. Polako mešajući, dodajte mleko sa šećerom. Ostavite da se kuva 10 minuta, pa ponovo neprestano mešajući, dodajte prethodno umućene skrob i žumanca sa malo manje od 1/2 šolje vode.

Mešajte, pa kad počne da vri, ostavite još nekih 5 - 10 minuta da se krčka. Nakon toga dodajte vanilin šećer i dobijenu smesu odmah isipajte u manje vatrostalne činije. U svaku sipajte malo vode. Poređajte činijice u tepsiju sa vodom i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Rerna treba da je umereno zagrejana.

Pecite samo odozgo, dok se ne formira tamnobraon kora. Kad ih izvadite iz rerne, činijice pokrijte tacnama. Sutlijaš poslužiti ohlađen.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti