Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Jedinstveno pečeno pile u limenom plehu

Jedinstveno pečeno pile u limenom plehu

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Jedinstveno pečeno pile u limenom plehu
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Ovo pile nam je popila pamet i samo mislimo odakle da se dočepamo jedne limene kante. Hvala Vanji za ovaj ukusan recept."

Potrebni sastojci

  • pile - 1 kom.
  • pivo - 1 flaša
  • začin - za pile
  • bujon - pileći
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pile oprati i očistiti. Dobro ga namazati začinom za pile i nalomljenu kocku pilećeg bujona. Ostaviti da odstoji 30 minuta, nakon čega namazati alevom paprikom (može da bude i malo ljuta) i uljem.

Pile postaviti na otvorenu flašu sa pivom i staviti u limeni pleh. U pleh možete staviti i povrće, krompir, luk, paradajz i tikvice.

Posuti malo soli i ulja. Tako pripremljeno pile pokriti limenom kantom od sira. Upaliti vatru i kada se stvori žar, limenu kantu postaviti i sa svih strana zatrpati žarom.

Dobija se pile neverovatno sočno iznutra i hrskavo od spolja.

Probajte! Posebno je prigodno za piknik u šumi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: