Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Jagnjeća Čorba»Jagnjeća čorba od iznutrica i pirinča

Jagnjeća čorba od iznutrica i pirinča

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Jagnjeća čorba od iznutrica i pirinča
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
23/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Topla jagnjeća čorba, koja greje dušu."

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g, skuvane
  • so
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 - 2 struka, mladi
  • beli luk - 1 struk, mlad
  • pirinač - 1 šoljica
  • bujon - 1, 5 l, proceđen od iznutrica
  • ulje
  • nana
  • biber
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpicu sipajte ulje.

Kada se ugreje, upržite naseckane šargarepu, crni i beli luk. Nakon nekoliko minuta dodajte i nasečene jagnjeće iznutrice i pirinač.

Dodajte začine i nalijte bujon. Ostavite da se kuva, dok povrće ne omekša.

Umutite jaje sa mlekom i brašnom. Stavite na vatru i sipajte malo od bujona.

Kuvajte zapršku 5 minuta i u tankom mlazu vratite u čorbu. Promešajte.

Jagnjeća čorba od iznutrica i pirinča je gotova.

Skinite sa vatre i poslužite čorbu toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: