Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Pogača»Pogača Kraljičina kruna

Pogača Kraljičina kruna

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Pogača Kraljičina kruna
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 6
23/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Pod veštim kuvaričinim rukama se dobilo toliko ukusniih stvari, da ona zaista zaslužuje krunu."

Potrebni sastojci

  • brašno - 900 g
  • šećer - 3 kašike
  • so - 2, 5 kašičice
  • kvasac - 42 g
  • sveže mleko - 200 ml toplo
  • voda - 200 ml topla
  • maslac - 125 g
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte mleko i vodu. Dodajte šećer i kvasac. Ostavite desetak minuta da se aktivira.

Prosejte brašno i u njega dodajte so, rastopljen maslac, belanac i kvasac. Umesite meko i elastično testo. Ostavite da nadođe i podelite na 9 delova.

Stavite jednu posudu za krem-karamel sa dnom okrenutim nagore u namazan pleh. Jedan deo testa razvucite i stavite ga preko posude. Ostalih osam delova poređajte uz ivice pleha (lepo bi bilo da je dublji)

Nožem isecite testo preko posude na osam trouglova. Svaki trougao stavite preko loptice testa. Izvadite posudu i ostavite pogaču da nadođe. Namažite žumancem, umucenim sa malo mleka.

Pospite semenkama po želji. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: